10 de febr. 2010

La URV i el català

Sóc estudiant del màster en Estudis Superiors de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat Rovira i Virgili i trobo vergonyós que l’assignatura obligatòria en tots els màsters de la URV, Orientació Professional i Ciutadania, en les vuit opcions que hi ha de fer-la no s’ofereixi en cap cas en català; i ho trobo més vergonyós encara perquè és una assignatura en la qual precisament es parla de drets humans i de multiculturalisme, però sembla que només s’hagin de tenir en compte els drets i les cultures dels altres, no de la gent pròpia del lloc on s’imparteix l’assignatura; a més et trobes exclòs d’algunes activitats com comentar amb el teu company / la teva companya el teu currículum o simular amb ell/ella una entrevista de feina a la qual podries optar, perquè no coneix la teva llengua i ni entén què hi posa al currículum ni què hi posa a l’oferta de feina. Estic molt d’acord que es tingui en compte que a la URV hi ve a estudiar gent procedent de fora dels Països Catalans, però això no ha de fer que s’hagi d’oblidar i menystenir els alumnes de dins de casa, als quals només es té en compte de cara al dossier, que només és en català (fet que fa adonar que tot el que envolta aquesta assignatura és d’allò més il•lògic).
A més, vaig trobar indignant que no pogués fer l’examen (tipus test) en català que es passava l’últim dia de l’assignatura per avaluar-ne la segona part, tot i que al dossier hi figura que: «El material que es demana en l’avaluació es podrà presentar en català, castellà o anglès», perquè si no me’l faciliten en català, el material que es demana per avaluar-me en aquest cas jo no el puc presentar en català a no ser que el copiï traduït en una altra banda; per això vaig marxar de l’examen i per això he hagut de fer un treball que m’ha portat molt més temps que no la realització de l’examen que se’ns va passar per al qual se’ns deixava vint minuts. No trobo ni correcte que no pugui fer l’examen en català ni correcte que la solució (que em va donar el professor Fernando Campa a qui vaig plantejar el problema) sigui un exercici molt més costós.
Espero que la gent es queixi perquè la URV s’adoni de la irregularitat de la situació i ho resolgui de cara a posteriors edicions de l’assignatura.

Al TN comarques (11/02/2010)
El Punt (11/02/2010)
delCamp.cat (15/02/2010)

1 comentari:

  1. We have the largest custom neon sign & LED sign selection available anywhere.
    We can make custom neon signs & LED signs for business, custom home bars, gamerooms and anywhere else our custom neon signs are needed. Our custom neon & LED signs add fun and excitement to any business or home. We can make any kind of custom neon & LED sign you dream up. We make quality custom neon & LED signs at great prices. Whether you need a custom neon or LED sign for business or fun, our custom neon & LED signs are a great choice

    custom neon signs
    press release distributors

    ResponElimina

L'autora del bloc no es fa responsable dels comentaris que s'hi publiquin.