Avui suposo que toca fer balanç de les eleccions, unes eleccions amb clar domini de la dreta i amb clar domini de l’abstencionisme, aquest darrer punt previsible, fet al qual s’hi ha sumat una pujada del vot blanc i nul. Al Principat queda clar que s’ha passat factura al tripartit i que aquestes eleccions els han de servir de toc d’alerta, així baixen les esquerres i puja CiU. A la resta de Països Catalans la dreta també triomfa, és el cas del PP –a les Illes i al País Valencià– o del partit del president francès, Nicolas Sarkozy, la Unió per un Moviment Popular (UMP) –a la Catalunya del Nord. De fet, que enmig de la gran crisi en què ens trobem que la postura majoritària hagi estat la dreta, ha de fer-nos pensar a tots.
Iniciativa Internacionalista no va aconseguir portar Alfonso Sastre a Brussel•les. Al País Basc és on va comptar amb més vots. Va ser la tercera força a Guipúscoa i a Navarra, on va superar amb escreix els vots d'Aralar i quasi va empatar amb el PP al conjunt del territori basc, però feia falta un suport més gran per part dels diferents pobles que l’integraven del que es va donar. Al Camp va ser l’opció extraparlamentària més votada, amb quasi l’1% dels vots, per sobre de partits com Unión Progreso y Democracia o Ciutadans –en l’àmbit estatal, però, ha quedat al darrere d’Unión Progreso y Democracia, amb l’1,23% de vots totals, sense tenir-ne prou per poder donar el pas al Parlament europeu. Tornant al Camp, destaca el cas de la Vilella Alta que, segurament, devia ser l’únic o un dels únics pobles dels Països Catalans on Iniciativa Internacionalista va resultar la candidatura vencedora, amb un 38,98% dels vots emesos. A Reus, malgrat tot, els vots d’Iniciativa Internacionalista van quedar per sobre de la mitjana del Principat, que va ser el 0,85%, –a les Illes va ser del 0,61% i al País Valencià del 0,19%– i a Reus va representar l’1,05%. Altres ciutats del Camp, però, queden per sobre del percentatge de Reus, a part del cas de la Vilella Alta i d’altres poblacions del Priorat en què el percentatge de vots destinats a Iniciativa Internacionalista supera amb molt la mitjana, poblacions com El Morell (1,86%), La Pobla de Mafumet (1,31%), Alforja (1,88%), Maspujols (2,15%), La Selva del Camp (1,28%), Riudoms (1,16%), Riudecols (2%), Vilaplana (1,95%), Vinyols i els Arcs (1,10%), Alcover (1,31%), La Masó (9,82%), Montferri (5,62%), El Pla (1,40%) i Vilabella (2,25%) . A Tarragona, en canvi, el percentatge va ser inferior al de Reus (0,93%).
Des del País Basc del sud s’ha denunciat que aquests comicis han patit certes irregularitats a l’hora d’informatitzar les dades que han afectat els diferents partits i, també, és clar, Iniciativa Internacionalista. Així, María Teresa Fernández de la Vega no s’hauria votat a ella mateixa, ja que a Beneixida, que és d’on és, no figura cap vot al PSOE, mentre que el POSI en treu 215 i esdevé, així, la força més votada.
Semblantment, la candidatura POSI ha obtingut 113 vots a Amezketa, i Iniciativa Internacionalista cap, segons el còmput del Ministerio del Interior espanyol, dades que són força sospitoses per la gran presència de votants de l’esquerra independentista en aquesta població.
Als Països Catalans, a part de Beneixida, poblacions com Alcoi, Benicarló, Cardedeu, Cornellà, Granollers, Manresa, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sitges o Torrent presenten un desajustament entre les dades de l’ajuntament i els del Ministerio del Interior.
Així, en el cas de Cardedeu, per exemple, al web municipal de l’Ajuntament hi ha l'acta amb el resultat, que no coincideix amb l'acta del Ministerio del Interior. En aquest cas, Iniciativa Internacionalista perd deu vots, la candidatura de Los Verdes en guanya dos, Unión Progreso y Democracia en guanya sis, el partit Republicà Català en guanya tres i Democracia Nacional en guanya deu.
Iniciativa Internacionalista preveu que, a partir d’aquestes irregularitats, han perdut com a mínim 1.800 vots només al País Basc del sud, vots que els interventors d’Iniciativa Internacionalista van comptar com a seus i que, en l’escrutini per l’estat espanyol, han passat a d’altres candidatures; per això ara es demana la col•laboració de la ciutadania a manifestar irregularitats de les que en siguin conscients, per tal d’intentar resoldre aquest greuge; per fer-ho cal posar-se en contacte amb la candidatura a través de correu electrònic a l’adreça: web@iniciativainternacionalista.org. També demanen que avui s’assisteixi als recomptes per estar el màxim a sobre de tot el procés i el màxim a l’aguait de qualsevol errada.
En aquesta denúncia (de la que se’n fa ressò el diari Gara) destaquen, en especial, el cas dels Països Catalans i de poblacions com Vilafranca del Penedès, una de les poblacions més potents de l’esquerra independentista, en què el total de vots emesos és de 293, mentre que la CUP en treu al voltant de 1.700 –tot i que, recordem, la CUP en aquestes eleccions donava llibertat de vot, la diferència és molt sospitosa.
La quantitat ingent de vots en blanc als Països Catalans és també una dada en què es basen per argumentar-ho. I és que al Principat hi hagut 57.457 vots en blanc (i 15.224 vots nuls), al País Valencià 20.412 vots en blanc (i 12.477 vots nuls), a les Illes 4.767 vots en blanc (i 2.118 vots nuls).
Aquesta irregularitat més que evident posa en dubte el sistema de vot espanyol i, com a tal, es tracta d’un greu atemptat a la democràcia, per si amb tot el que ja hi ha, com per exemple la pretesa il•legalització d’Iniciativa Internacionalista, no n’hi hagués prou. Com que afecta tothom, però, és d’esperar, o així ho vull creure, que s’intentarà resoldre.
10 de juny 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
L'autora del bloc no es fa responsable dels comentaris que s'hi publiquin.