27 de maig 2009

Iniciativa Internacionalista (i 2) - 27-5-09

Avui m’agradaria tornar a parlar d’Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles perquè tot i que ja en vaig parlar la setmana passada, aleshores ho feia amb uns termes i ara ho faré amb uns altres, perquè afortunadament pocs minuts abans que comencés la campanya per a aquestes eleccions al Parlament europeu es donava confirmitat a la candidatura que esdevenia, per tant, legal. El Tribunal Constitucional estimava el recurs d'empara presentat per Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP) contra l'anul•lació, per part del Tribunal Suprem, de la seva candidatura per a les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny.

Per això, doncs, vull que aquesta sigui una opció que, com a mínim, es tingui en compte a l’hora d’emetre el vot el proper diumenge 7 de juny, perquè amb aquesta candidatura poden tenir veu a Europa els grups socials als quals l’estat menys en dóna i als quals l’estat més maltracta perquè menys té en compte, perquè menys vol tenir en compte, perquè allò que busquen és el que l’estat no està disposat a donar, a canviar; recordo, en aquest sentit, que aquesta candidatura, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre, està integrada per col•lectius i grups de suport internacionalistes, anticapitalistes i independentistes d'arreu de l'estat, grups que ens permeten pensar en una nova etapa, una etapa d'esperança, d'il•lusió i de mobilització per aconseguir fer visible una realitat que, mal que pesi a alguns, no es pot ni silenciar ni il•legalitzar: Espanya és una presó de pobles on els drets polítics i socials són liquidats.

Cal tenir en compte que, a casa nostra, diverses persones i col•lectius del Camp han creat un Grup de Suport a la candidatura d'Iniciativa Internacionalista per intentar aconseguir portar Alfonso Sastre a Europa. En aquest sentit hi ha material de la campanya al Casal Despertaferro, a Reus, i al Casal La Sageta de Foc, a Tarragona. A més, hi ha preparats dos actes de presentació de la candidatura, un a cadascuna d’aquestes ciutats, que crec que són especialment interessants per tal de tenir-ne més informació. A Reus, el proper dilluns 1 de juny, a les 8 del vespre, al Teatre Bravium, hi haurà la presentació de la llista d'Iniciativa Internacionalista i del grup de suport de Reus amb la intervenció de José Estrada, cap de llista del Camp, Héctor Álvarez, coordinador del Camp i membres del grup de suport de Reus. A Tarragona, l’acte serà el dijous 4 de juny a 2/4 de 8 del vespre; aquest serà l’acte central de la campanya d'Iniciativa Internacionalista al Camp amb la intervenció no només de José Estrada, cap de llista del Camp i un membre del grup de suport del Camp, sinó també de Josep Garganté, cap de llista dels Països Catalans que, en alguna ocasió, ha dit que aquesta candidatura s'ha presentat per combatre «l'Europa dels rics i els miserables polítics professionals», que crec que és una cosa que val molt la pena tenir en compte perquè precisament es tracta de dues coses que ara estan molt en crisi: els rics i els polítics professionals i que, per tant, demostren que Iniciativa Internacionalista apareix en un context històric en què, especialment, ens afecta a tots i a totes el que demanen. Si es vol tenir més informació es pot fer una fàcil cerca per Internet o posar-se en contacte amb el grup de suport del Camp a: iniciativainternacionalista@pobleviu.cat

Passant a un altre aspecte, que res té a veure amb tot això que acabo de dir ara, vull recordar que la CUP-Reus està enmig de les jornades de primavera que ha organitzat: «Un altre Reus és necessari» i que aquest divendres hi haurà l’últim acte d’aquestes jornades, a les 8 del vespre, com sempre, a la sala d’actes del Centre de Lectura. Aquesta sessió va dedicada a «Municipalisme i participació ciutadana» i la moderarà Jordi Martí, entre moltes altres coses membre de la CGT i comptarà amb la presència a la taula rodona de Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre; Xavier Joanpere, activista social, i Jaume Soler, exalcalde d’Arbúcies i membre de la Candidatura Unitària i Popular d’Arbúcies des de la seva creació el 1978. Us convido, també, a assistir a aquest acte, doncs. Sense que es vinculi una cosa amb l’altre perquè com ja vaig dir la setmana passada, la CUP dóna llibertat de vot de cara a aquestes eleccions al Parlament europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'autora del bloc no es fa responsable dels comentaris que s'hi publiquin.