20 de maig 2009

Iniciativa Internacionalista - 20-5-09

Avui m’agradaria parlar d’Iniciativa Internacionalista, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre, perquè desafortunadament ha estat il•legalitzada pel Tribunal Suprem i crec que, independentment del que faci, o del que volgués fer, cadascú el dia de les eleccions al Parlament europeu, cal proclamar ben alt i clar que ja n’hi ha prou de la llei de partits, una llei de partits que existeix amb una sola finalitat (perquè hi hauria molts altres partits d’extrema dreta que serien susceptibles de ser il•legalitzats per aquesta llei), però només existeix per tapar la boca a l’esquerra abertzale o a tot allò que s’hi pot o s’hi vol vincular; una llei de partits que, per tant, no fa altra cosa que demostrar de manera evident que a l’estat espanyol no hi ha una democràcia real. No es pot explicar, sinó, d’altra manera que molts ciutadans es quedin sense poder votar el partit que els representa. En el cas de la Iniciativa Internacionalista crec que tot això queda especialment clar perquè s’hi veu implicada gent d’arreu de l’estat que ha apostat per una candidatura d’esquerres i internacionalista a les properes eleccions al Parlament europeu. Una candidatura que va seguir tots els passos legals per presentar-se i que, fins i tot, en un primer informe del Servei d’Informació del Cos de la Policia Nacional referit a ella es deia que: «Els atestats preliminars enviats pels dos cossos descarten que la coalició clandestina hagi participat en la creació d'II-SP o que hagi promogut la llista. Els serveis antiterroristes coincideixen que no consten contactes recents de membres de l'esquerra abertzale amb aquesta plataforma i destaquen que els 54 candidats i el 10 suplents d'Iniciativa tenen un passat immaculat i que no tenen antecedents en llistes anul•lades en anteriors comicis. A més, ni el programa o les consignes defensen la violència per assolir objectius polítics». Després, però, a través de mitjans de comunicació com Norte de Castilla i ABC se n’ha forçat una altra versió que ha desencadenat amb la seva il•legalització.
Per tal de poder intentar la proposta endavant, Iniciativa Internacionalista dilluns va presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra l’anul•lació de la seva candidatura en què, entre altres coses, nega el vincle amb Batasuna i condemna la violència. De totes maneres, tinguem en compte una cosa, que Batasuna és il•legal a l’estat espanyol però no a l’estat francès. Penso que aquesta sola puntualització ja ha de fer pensar molt en tot aquest assumpte, perquè a l’estat espanyol hi ha una especial por a donar veu a l’esquerra abertzale i per això intenten justificar democràticament amb la llei de partits aquesta presa de paraula, però és evident que de democràtica no en té res, la llei de partits. En aquest sentit, veig especialment rellevant remarcar unes paraules de la pròpia candidatura, extretes del seu web: «Creiem que la línia divisòria real és entre els que estem contra la corrupció i els que la practiquen o consenteixen. Entre els que defensem i practiquem els valors democràtics i els que els menyspreen. Entre els que defensen la justícia social i la pau o els que es beneficien de l'explotació, del patiment i d'alimentar els conflictes.»
A l’espera de la resolució del Tribunal Constitucional, només vull recordar que la CUP ha donat llibertat de vot, però que aquesta llibertat de vot, no treu que puguem condemnar un fet tan antidemocràtic com aquesta il•legalització, que és el que es va fer amb una nota de premsa que es va fer arribar ahir als mitjans de comunicació.
D’altra banda, canviant radicalment de tema, i amb això acabo, vull recordar que aquest dimecres hi ha un nou acte de les jornades que la CUP-Reus ha organitzat per aquest maig titulades «Un altre Reus és necessari» que, com que ja en vaig parlar, només apunto que avui tracta «La planificació urbanística: especulació o sostenibilitat» amb Sergi Saladié, professor de geografia de la URV; Gerard Nogués, regidor de la CUP a Valls, i Xavier Jiménez, membre de GEPEC i de Reus Viu; a més com a moderador comptarà amb el Jordi Escoda. Penso que donada la situació és un tema més que interessant. Serà a les 20.00 a la sala d’actes del Centre de Lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

L'autora del bloc no es fa responsable dels comentaris que s'hi publiquin.