4 de març 2009

Casal Despertaferro - 28-1-09

M’agradaria parlar, avui, de la reunió que hi va haver ahir entre el Casal Despertaferro i la Síndica de Greuges, Misericòrdia Vallès, a qui es va portar un document amb el qual es demostra la persecució que està patint el Casal i les entitats vinculades amb el Casal (CE Despertaferro o Assemblea de Joves de Reus); una persecució que es pateix, casualment, des de la manifestació per demanar el No al referèndum de l’Estatut del Principat. A partir d’aquesta manifestació, doncs, no han parat d’arribar multes per penjar cartells, alguns d’ells amb cel•lo sobre d'altres i, en el cas de l'Assemblea de Joves de Reus, per penjar un gran cartell en blanc on hi havia hagut una cartellera com a acte reivindicatiu perquè aquesta cartellera es reposés. Recordem, en aquest sentit, que l’Ajuntament va adquirir la responsabilitat de resoldre el problema de les cartelleres ja fa uns quants anys, el 2006, després de reunir-se amb algunes de les entitats que sol•licitaven uns espais adreçats exclusivament a les entitats on poguessin fer propaganda de les seves activitats o de la informació i cartells diversos que generaven sense malmetre la ciutat, una campanya que, de fet, va començar ja l’any 1981. A més, cal tenir en compte que, sovint, en els mateixos espais on algunes de les entitats que han estat multades tenien algun cartell penjat, també n’hi havia del mateix Ajuntament de Reus, com es mostra en algunes de les fotografies que s’han presentat en el document que es va entregar ahir a Misericòrdia Vallès.

El Casal també va aprofitar la reunió per mostrar el seu desacord amb l’ordenança d'ús de via pública, per la qual es va sol•licitar al Casal Despertaferro una taxa de 198 euros per haver realitzat un dinar popular al carrer i és que l’Àrea de Via Pública des de fa pocs mesos aplica una taxa d’aprofitament de la via pública de manera que qualsevol activitat feta al carrer necessita no només el previ consentiment de l’Ajuntament sinó, també, el pagament de l’ús de l’espai públic en qüestió, i tant és si aquesta activitat la fa una entitat sense ànim de lucre o no. El carrer, per tant, l’espai de trobada de tota la vida, es converteix en un espai més de lucre i de benefici per a l’Ajuntament.

Per últim, el Casal va denunciar el silenci administratiu que obté com a resposta quan el mateix Casal o les entitats que hi estan vinculades presenta una instància a l’Ajuntament.

Sembla talment, doncs, que el Casal pateixi una caça de bruixes per moure’s en àmbits alternatius als que planteja l’Ajuntament i cal tenir en compte que es tracta d’una entitat reusenca més, formada per gent de la ciutat, perquè precisament el que pretén és un model de ciutat més participatiu i més actiu i encarat als ciutadans i als joves, que és la deficiència que sovint es troba en les accions impulsades des de l’Ajuntament i l’Ajuntament no pot pretendre fer front a la crisi que tots patim a través del Casal o d’altres entitats reusenques sense ànim de lucre, perquè precisament si són sense ànim de lucre, l’Ajuntament el que hauria de fer és intentar donar-los suport i no intentar ensorrar-les, però suposo que quan aquestes entitats suposen un desacord amb les polítiques que l’Ajuntament impulsa és fàcil dur aquesta cacera de bruixes a la que feia referència.

1 comentari:

  1. We have the largest custom neon sign & LED sign selection available anywhere.
    We can make custom neon signs & LED signs for business, custom home bars, gamerooms and anywhere else our custom neon signs are needed. Our custom neon & LED signs add fun and excitement to any business or home. We can make any kind of custom neon & LED sign you dream up. We make quality custom neon & LED signs at great prices. Whether you need a custom neon or LED sign for business or fun, our custom neon & LED signs are a great choice

    custom neon signs
    press release distributors

    ResponElimina

L'autora del bloc no es fa responsable dels comentaris que s'hi publiquin.